Gazeteci Sami Kohen Bahçeşehir Üniversitesinde anılıyor

Türkiye basınının duayen isimlerinden, 66 yıl boyunca Milliyet Gazetesinde muhabirlik yapan ve dış politika yorumlarıyla Türkiye dış haberciliğine damga vuran usta kalem Sami Kohen anısına 17 Ekim Perşembe günü vefatının üçüncü yıldönümünde bir anma buluşması gerçekleşiyor.

Toplum
16 Ekim 2024 Çarşamba

Milliyet Gazetesinin, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünde düzenlediği ‘Sami Kohen Anısına Dış Politika Sohbetleri 1’ adlı etkinliğin açılış konuşmacıları Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir ve Kohen Ailesi adına Jale Kohen Aldiş olacak.

BAU İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Esra Albayrakoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği anma gününün konuklarından Emekli Büyükelçi Uluç Özülker, ‘Türk Dış Politikasına Genel Bakış ve Ortadoğu ile İlişkiler’ konulu bir konuşma, Avrupa Birliği ve Küresel Araştırmalar Derneği Başkan Yardımcısı Can Baydarol, ‘Türkiye-AB İlişkilerinde Ankara Anlaşmasının Önemi’ne değinen bir konuşma ve TED Üniversitesi Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birgül Demirtaş ise ‘Çatışmalar Işığında Küresel Siyaseti Geleceği’ adlı bir konuşma gerçekleştirecekler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün