ABD'den İsrail'e: “30 gün içinde Gazze'deki insani durumu iyileştirin”

Biden yönetimi, İsrail hükümetine Gazze´ye azalan insani yardımlarla ilgili endişelerini dile getirdiği bir mektup yazdı. ABD mektupta, İsrail hükümetine yardım yapması için 30 gün süre verdi.

Dünya
17 Ekim 2024 Perşembe

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, mektupta kendi adına konuştuğunu ve gerekirse yasal adımların birer birer atılacağını belirtti.

ABD Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamada, "İsrail’e nisan ayında en son çağrımızda yapıcı bir yanıt almıştık. Bu sefer de görmek istediğimiz şey bu. Varsayımlara girmeyeceğim ama ABD yasası uyarınca bazı sonuçların olduğunu açıkça belirtmek gerekiyor. Umudumuz, İsrail'in belirttiğimiz adımları atacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

Jean-Pierre, mektubun zamanlaması veya İsrail'in gerekli değişiklikleri yapması için verilen 30 günlük süre hakkında yorum yapmayı reddetti.

İsrail pazar günü Ürdün'den Gazze'nin kuzeyine giden güzergahı yeniden açtı ve Ürdün ordusu salı günü 50 kamyon yiyecek, su ve diğer insani yardımlarla birlikte bölgeye ulaştı. İsrail ayrıca Kerem Şalom geçişi aracılığıyla teslim edilen yardımlar için Gazze içinde yeni bir teslimat güzergahı açtı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün