İsrail, Yahya Sinwar'ın öldürüldüğünü açıkladı

Yetkililer, İsrail´in Gazze´deki savaşı başlatan 7 Ekim saldırısının baş mimarı Hamas lideri Yahya Sinwar´ın İsrail güçleri tarafından perşembe günü öldürüldüğünü açıkladı.

Dünya
18 Ekim 2024 Cuma

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve İsrail güvenlik örgütü Şin Bet, Sinwar’ın doğrudan hedef alınmadığını, askerlerin Refah’ta girilen çatışma sonrası perşembe sabahı olay yerini incelediklerinde, etkisiz hale getirilen üç Hamaslı’dan birinin Sinwar olduğunu fark ettiklerini belirtti.

IDF ve Şin Bet yaptığı ortak açıklamada, İsrail'in askeri faaliyetlerinin Sinwar'ın operasyon alanını kademeli olarak daralttığını ve nihayetinde ölümüne yol açtığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Sinwar'ın ölümü Hamas'tan sonraki günün başlangıcı" dedi. Netanyahu ayrıca, İsrail'in tüm rehineler evlerine dönene kadar Gazze'de Hamas'la savaşmaya devam edeceğine söz verdi.

Batı'daki birçok dünya lideri, Sinwar’ın ölümünün Gazze'deki savaşın sonunun başlangıcını işaret ettiği ve halen Hamas tarafından tutulan 100'den fazla rehinenin serbest bırakılması için bir fırsat sağlayabileceği umudunu dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün