İsrailli yetkili: “Rehine anlaşmasıyla Gazze savaşını sona erdirmek istiyoruz”

İsrailli bir yetkili Yahya Sinwar´ın ölümü ardından İsrail´in Gazze savaşını sona erdirmek için atacağı adımlarla ilgili Times of Israel´e açıklamalarda bulundu.

Dünya
21 Ekim 2024 Pazartesi

Yetkili Times of Israel'e verdiği demeçte, Şin Bet Başkanı Ronen Bar'ın rehine anlaşması müzakerelerini yeniden canlandırmak üzere pazar günü Kahire'yi ziyaret ettiğini belirtti. Bar, Kahire’de Mısır'ın yeni atanan istihbarat şefi Hasan Rashad ile bir araya geldi.

Yetkili, Sinwar'ın cesedinin, perşembe gecesi otopsi yapıldıktan sonra İsrail içinde gizli bir yere taşındığını ve müzakerelerde "bir pazarlık kozu" olarak kullanılacağını dile getirdi.

Sinwar’ın ölümü, Hamas'ın elinde tuttuğu 101 rehinenin serbest bırakılması ve İsrail ile Hamas arasında 1 yıldır devam eden çatışmalarının sona ermesi için bir fırsat olarak görülüyor.

Yetkili, "İsrail, Hamas'a baskı yapmak için hem askeri hem de diplomatik çeşitli kozlar kullanacak" dedi.

İsrailli Kanal 12 televizyonu ise, İsrail’in son günlerde ABD'ye, daha önce tartışmaya açık olmadığını söylediği bazı konularda taviz vermeye hazır olduğunu belirtti. Haberde, bu tavizlerin neyi kapsayabileceği hakkında ayrıntı verilmedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün