Yahudi yolcuların biletlerini bloke eden Lufthansa'ya para cezası

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Almanya´nın ulusal havayolu şirketi Lufthansa´nın 128 Yahudi yolcunun sivil haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4 milyon dolar para cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Dünya
21 Ekim 2024 Pazartesi

Ulaştırma Bakanlığı, 15 Ekim’de yayınladığı basın açıklamasında, Luftansa’nın, Mayıs 2022’de New York’tan Frankfurt aktarmalı Budapeşte’ye seyahat eden Yahudi yolculara “ayrımcılık” yaptığını belirtti.

Bakanlık, kaptanın Frankfurt’a uçuş sırasında Lufthansa güvenliğini uyararak, “Bazı yolcular mürettebatın talimatlarına uymuyor ve Budapeşte'ye başka bir uçuşla bağlantı yapacaklar” dediğini aktardı. Ancak havayolu, mürettebatın talimatlarına uymadığı belirtilen hiçbir yolcuyu tespit edememesine rağmen, 100'den fazla yolcunun biletlerine bloke koydu ve bu durum, yolcuların Frankfurt'taki bir sonraki uçuşlarına binmelerini engelledi.

Bakanlık biletlerine bloke koyulan yolcuların tamamının Yahudi olduğunu belirtti.

Para cezası, bir havayolu şirketine yönelik sivil haklar ihlalleri için ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen en büyük ceza oldu. Ancak bakanlık Lufthansa'ya yolculara ödediği tazminat için 2 milyon dolar kredi verdi. Bu da toplam borcun 2 milyon dolara inmesini sağladı.

Lufthansa, yaptığı açıklamada, "Bakanlık ile tam iş birliği yaptık ve çalışanlarımıza antisemitizm ve ayrımcılığı ele almak için eğitim programları oluşturduk” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün