Ünlü Holokost tarihçisi Yehuda Bauer hayatını kaybetti

Uluslararası Holokost Anma İttifakı´nın (IHRA) yaptığı açıklamaya göre, önde gelen Holokost tarihçilerinden Yehuda Bauer 98 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya
22 Ekim 2024 Salı

IHRA yaptığı açıklamada, "Onursal Başkanımız Yehuda Bauer'in vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Hem IHRA’da hem de Holokost çalışmaları alanında silinmez bir iz bıraktı. Onun ahlaki rehberliği, derin bilgeliği ve dostluğu çok özlenecek" ifadelerini kullandı.

Tarihçi, ilk çalışmalarında Nazi rejimine karşı Yahudi direnişine odaklanırken, daha sonraki çalışmalarında antisemitizm ve Holokost'un tarihi önemi gibi daha geniş konuları ele aldı.

Bauer hayatı boyunca Holokost ve antisemitizm konularına odaklanan 40’tan fazla kitap kaleme aldı.

Bauer son 30 yılda antisemitizmle ilgili politikalara dahil oldu ve 1998'de kurulan IHRA'da önemli bir rol oynadı. Ayrıca, kuruluşun tartışmalı ancak popüler antisemitizm tanımını hazırlamaya yardımcı oldu.

Auschwitz Anıtı Müzesi X platformunda yaptığı paylaşımda, "Bauer’in aklı ve sözleri, Holokost trajedisi üzerine akademik tartışmaları şekillendirdi ve ilham verdi” dedi.

Londra'daki UCL Holokost Eğitimi Merkezi ise, "Bauer zamanımızın en büyük Holokost tarihçilerinden ve en etkileyici öğretmenlerinden biriydi" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün