Sinwar ailesinin tünel görüntüleri ortaya çıktı

İsrail Savunma Kuvvetleri´nin Arapça Sözcüsü Yarbay Avichay Adraee cumartesi akşamı yaptığı açıklamada, Hamas eski lideri Yahya Sinwar´ın eşinin yakın zamanda yayınlanan aile görüntülerinde taşıdığı çantanın 32.000 dolarlık Hermes marka bir çanta olduğunu söyledi.

Zafir REYTAN Dünya
23 Ekim 2024 Çarşamba

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Avichay Adraee, X/Twitter'da Sinwar'ın karısının elinde Hermes’in Birkin modeli çanta olduğu anlaşılan bir şeyi tuttuğunu gösteren bir ekran görüntüsünü “Gazze halkının yiyecek parası yokken, Yahya Sinwar ve eşinin paraya olan özel sevgisinin birçok örneğini görüyoruz,” ifadesiyle paylaştı.

Adraee "Sinwar'ın eşi, 6 Ekim'de elinde yaklaşık 32 bin dolar değerinde olduğu tahmin edilen bir Birkin çantasıyla onunla birlikte tünele girdi mi?!" diye yazdı.

IDF sözcüsü R. Amiral Daniel Hagari cumartesi gününden evvel, Hamas eski lideri Yahya Sinwar'ın 6 Ekim 2023 tarihli görüntülerini ifşa etmişti. Görüntülerde, Sinwar ve ailesinin 7 Ekim katliamından sadece birkaç saat önce bir tünele kaçtığı görülüyor.

Hagari "Saatlerce aşağı yukarı gidip geliyorlar, uzun süre kalmak için yiyecek, televizyon ve diğer ürünleri stokluyorlar. O sadece kişisel hayatta kalmayı önemsiyordu," dedi.
Görüntülerde, Sinwar'ın karısının, on binlerce dolar değerinde olduğu tahmin edilen bir Hermes Birkin olduğu tahmin edilen çantayı taşıdığı görülüyor.

Ortadan kaldırılmadan önce tahmini serveti üç milyar dolar olan Sinwar'ın, ölümünden sonra üzerinde binlerce şekel bulundu.

Adraee'nin gönderisini bir kullanıcı "Açık hava hapishanelerindeki insanların Birkin çanta kullandığını bilmiyordum," diye yanıtladı
Başka bir kullanıcı ise "Sinwar'ın karısının Birkin çantası ÇOK geçen sezondu. Kelimenin tam anlamıyla bir savaş suçu," diye espri yaptı. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün