Kamala Harris: “Trump'ın Hitler'in generallerine hayranlığı rahatsız edici”

ABD Başkan Adayı Kamala Harris, Trump´ın eski çalışanlarının ABD´li Atlantic dergisine verdikleri röportajda, “Trump Hitler´in sahip olduğu türden generalleri arzuluyor” sözüne tepki gösterdi.

Dünya
24 Ekim 2024 Perşembe

Kamala Harris çarşamba günü konutunun önünde yaptığı açıklamalarda, “Donald Trump’ın, 6 milyon Yahudi ve yüz binlerce Amerikalının ölümünden sorumlu olan Adolf Hitler’i anması son derece rahatsız edici ve inanılmaz derecede tehlikeli. Bu sözler, Trump’ın gerçekte kim olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Trump’ın çalışanları, The Atlantic’in haberini kesin bir dille yalanladı ve Harris’in Trump’a suikast düzenlenmesini teşvik ettiğini iddia etti.

Trump’ın Başkan Adaylığı Kampanya Sözcüsü Steven Cheung, “Harris, kolayca çürütülebilecek yanlış iddialar yaymaya devam ediyor. Harris’in tehlikeli söylemleri, Trump’a yönelik suikast girişimlerini doğrudan etkiliyor” dedi.

Trump başkanlığında en uzun süre görev yapan Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly, The Atlantic ile yaptığı röportajda, “Trump Anayasayı aşmaya çalışıyor, diktatörlere hayranlık duyuyor ve Hitler'in sahip olduğu türden generalleri arzuluyor. ‘Faşist’ terimi Trump'a uygun” ifadelerini kullanmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün