BM İzleme Örgütü: “Filistin Özel Raportörü antisemitizmi destekliyor”

BM İzleme Örgütü, Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese´nin antisemitizmi ve terörizmi desteklediğini ve görevini kötüye kullandığını iddia etti.

Dünya
24 Ekim 2024 Perşembe

İzleme Örgütü 23 Ekim’de BM İnsan Hakları Konseyi'ne “Demokrasiler Neden BM Raportörü Francesca Albanese'ye Yaptırım Uygulamalıdır" başlıklı bir rapor sundu.

Raporda, BM tarafsızlık standartlarını ihlal eden, İsrail ve Yahudi halkına karşı nefreti teşvik eden eylemlerinden bahsedilen Albanese’nin görevden alınması çağrısı yapıldı. Raporda, Albanese’nin antisemit söylem kullanmakla suçlandığı çok sayıda örnek yer aldı.

Albanese 2014 tarihli bir Facebook gönderisinde, Yahudilerin hükümetleri kontrol ettiğini öne süren Yahudi karşıtı bir kinaye olarak “Amerika Yahudi Lobisine boyun eğdi” iddiasında bulunmuş, temmuz ayında İsrail Başbakanı Netanyahu ile Adolf Hitler’i karşılaştırmış ve “Gazze 21. yüzyılın en büyük ve en utanç verici toplama kampı" ifadelerini kullanmıştı.

BM İzleme Örgütü Gazze açıklamasının Uluslararası Holokost Anma İttifakı'nın (IHRA) tanımına göre antisemitizmin bariz bir örneği olduğunu belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün