Kasım ayı meyvelerini mandalina, kivi, portakal, greyfurt, Trabzon hurması, elma, armut, muz, ayva, nar, balkabağı olarak sayabiliriz. Kasım ayı sebzeleri; karnabahar, kereviz, ıspanak, pırasa, havuç, şalgam, soğan, Brüksel lahanası, pazı, marul, roka, nane, maydanoz, teredir.
Balkabağı
Turuncu şifa deposu bal kabağının faydaları saymakla bitmiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir yeri olan bal kabağı, aynı zamanda bağırsak hareketlerini hızlandırır, tok tutar ve cilde iyi gelir. A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan oldukça zengindir. 100 gramında sadece 26 kalori bulunur, uzun süre tokluk sağlar, gereksiz enerji alımının önüne geçer ve kilo verme sürecine destek olur. Bu yüzden diyet listelerine gönül rahatlığıyla eklenebilir.
Balkabağı topları
Malzemeler:
10-15 dilim şekersiz pişmiş bal kabağı,
Yarım çay bardağı öğütülmüş ceviz,
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı tahin,
1 yemek kaşığı pekmez,
1 yemek kaşığı bal,
1 çay kaşığı tarçın.
Hindistan cevizi (1 yemek kaşığı karışım için & 1-2 yemek kaşığı topları kaplamak için)
Yapılışı:
Şekersiz pişen balkabağı çatal ile ezilir. Diğer tüm malzemeler kabağa ilave edilip güzelce kaşık yardımı ile karıştırın. Oluşan karışımı avucunuzun içinde küçük toplar yaparak Hindistan cevizi ile kaplayın. Son olarak buzdolabında 1-2 saat yulaf ezmesinin karışımdaki suyu çekip yumuşaması için bekletin. İlk başta karışımın kıvamı biraz sulu gelebilir ve top haline getirirken zorlanabilirsiniz. Fakat bekletildikçe yulaf ezmeleri sayesinde toplar kıvam alacaktır. O yüzden mümkün olduğunca buzdolabında uzunca süre kalabilir. Afiyet olsun.