Aralık ayı sebzeleri: Kereviz, yer elması, pırasa, lahana, brüksel lahanası, pazı, kırmızı turp, karnabahar, brokoli, ıspanak, şalgam, pancar, havuç.
Aralık ayı meyveleri: Ayva, mandalina, portakal, greyfurt, elma, armut, muz, kivi, nar, bal kabağı.
Bağışıklık sistemini desteklemekte önemli rol oynayan ayva bakır, potasyum ve demirin yanında önemli mikro besin maddeleri içermektedir. Ayvanın genel olarak
Şekersiz Ayva Tatlısı İçin Malzemeler
Tarifin Püf Noktası
Çekirdeklerinin suya atılması suyun jöleleşmesi ve ayvaların kızarması için gerekli, mutlaka koyun. Ayva çok uzun sürede, yavaş yavaş pişecek. Yumuşadıklarını düşünüp kızarmadan ve suyu jöleleşmeden önce ateşten almayın. Servis ederken üzerine kaymak, vanilyalı dondurma veya süzme yoğurt koyabilirsiniz. Ve üzerine de fındık, badem veya ceviz parçaları serpebilirsiniz.
Şekersiz Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?
Ayvaları soyup dikine ortadan ikiye bölün. Orta bölümü ve sap kısımlarını temizleyin.Çekirdeklerini ve kabukları atmayın, bir kenara ayırın. Ayvaları geniş bir tencereye yerleştirip her bir yarım ayva için bir çay bardağı suyu dökün. Balı ve pekmezi ayvaların üzerinde, ortalarına dolacak şekilde gezdirin.Ayvanın çekirdeklerini ve iyi durumdaki kabuklarını da tencereye atın. Tarçını, toz tarçını ve karanfilleri de tencereye atın. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte suyu jöleleşen ve ayvalar kızarana kadar pişirmeye devam edin. Tam kıvamına gelince ocaktan alın. Dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.