Or Yom pansiyonerleri her gün farklı aktivitelerle sosyalleşiyor

Or Yom pansiyonerlerinin gündelik hareketlilik alışkanlıklarını kaybetmemeleri için var gücümüzle çalışıyor.

Toplum
18 Aralık 2024 Çarşamba

Murat Ojalvo

Pansiyonerlerin gündelik hareketlilik alışkanlıklarını kaybetmemeleri için en büyük yük fizyoterapistimizde. Hafta içi rutin gün ve saatler başta olmak üzere rutin dışında da pansiyonerlerimizle kimi zaman yemek salonunda, kimi zaman teras katında ve tabii güzel havalarda bahçede buluşarak, onları sıkmadan ve zorlamadan müzik eşliğinde egzersiz faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Fizyoterapistimiz dışında kurum anlaşmaları kapsamında Medipol ve Gedik üniversitelerinden bu branş üzerine öğrenim gören genç öğrenciler de hafta içinde Or Yom’a geliyor. Fizyoterapistimizin gözetmenliğinde ve kontrolünde hem eğitimleri ile ilgili sahada pratik yapma şansı elde ediyorlar, hem de destek olarak, fizyoterapiste yardım edip iş yükünü hafifletiyorlar.

Pansiyonerlerimize destek ve teşvik amaçlı sosyal bağlar kurmaları, eğlence motivasyon ve çeşitlilik katmak amacıyla düzenlenen bu grup egzersizlerine yüksek katılım sağlamak ve ilgilerini çekmek için her hafta birbirinden ilginç ve yaratıcılık gerektiren yeni oyunlar ve teknikler geliştirmeye çalışan başta fizyoterapistimiz ve stajyer öğrenci gençlere çok teşekkür ederiz.

Geçtiğimiz salı günü, yine pansiyonerlerin heyecanla beklediği yemekli bir dış gezi günüydü. İstikamet Rumeli Kavağı idi. Gönüllülerin organize ettiği geziye katılım yine her zamanki gibi oldukça yüksek oldu. Mezeler, ara sıcaklar, salata ve balıktan oluşan lezzetli ikramlar sayesinde pansiyonerlerin keyfine diyecek yoktu. Bu gezi ‘Anna Kalaonra Gezi Fonu’ katkısıyla gerçekleşti. Değerli bağışseverlerimizin destekleri ile pansiyonerlerimiz daha mutlu, daha huzurlu.

Bir de görünen kahramanlardan biraz bahsetmek istiyoruz. Onlar, Profesyonel Sosyal Hizmet Uzmanı diye adlandırılan vefalı çalışma arkadaşlarımız. Gün içinde oradan oraya koştururlar, masalarında otururken görmek neredeyse imkansızdır. Pansiyonerlerin tüm dertleriyle ilgilenen arkadaşlar, onları sosyalleştirmek adına bir etkinlikten başka bir etkinliğe koşturur. Bir bakmışsınız günümüz teknolojisini takip etmekte zorlanabilen bazı pansiyonerlerimizin 15. kez silinen cep telefonlarını kurtarırlar, bir bakmışsınız çocukları torunları hakkında belki yüzüncü kez anlattıkları hikayeleri ilk sefer dinliyormuş gibi ilgiyle dinlerler. Pansiyonerlerimizin arkalarında gizli bir el gibi desteklerini sürekli hissedebilirsiniz. Tüm etkinlik ve faaliyetleri organize edip, uygulayan bu arkadaşlarımız pansiyonerlerimizin sadece sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamazlar, kurumumuzun genel işleyişi ile ilgili de önemli katkılar sağlarlar. Sağlık Bakanlığının yönetmelikleri çerçevesinde sosyal hizmet uzmanlarımız, bir dizi teknik görevleri de yerine getirirler. Raporlama, değerlendirme, kuruma kabul edilen pansiyonerlerimizin tıbbi geçmişleri, aile durumları, sosyal ilişkileri, bakım planlarının programlanması gibi görevleri de vardır. Ailelerle iletişim, sağlık problemlerinin tespiti ve çözümü için doktorumuz, hemşirelerimiz ile koordine olmak, diğer kurumlarla iş birliği (belediyeler, sivil toplum kuruluşları) bu arkadaşların takibindedir. Pansiyonerlerin yanında çalışan personele de yönelik eğitim programları tertip etmek, uygulamaları yerinde görmek gibi çok yönlü görevler üstlenirler. Kısacası, Sosyal Hizmet Uzmanı arkadaşlarımızın bu görevleri hem pansiyonerlerimizin refahı hem de kurumumuzun genel işleyişi için çok önemlidir. Bunun için kendilerine minnettarız.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün