Yeni Suriye hükümeti İsrail ile daha iyi ilişkiler istiyor

Şam´ın yeni valisi Maher Marwan, yeni Suriye lideri Ebu Muhammed el-Culani adına bağımsız ABD radyosu NPR´ye konuştu. Marwan, "Bizim sorunumuz İsrail ile değil” dedi.

Dünya
27 Aralık 2024 Cuma

Suriye'yi 11 gün gibi kısa bir sürede ele geçiren, El Kaide'ye bağlı Hayat Tahrir el-Şam (HTŞ) liderleri, "Yeni Suriye" olarak uluslararası alanda tanınmaya çalışıyor.

NPR'den Hadeel Al-Salachi ile yaptığı bir görüşmede Marwan, İsrail'in yeni Suriye hükümetinden endişe duymasının "doğal" olduğunu ve bu "korku" nedeniyle İsrail'in Suriye’ye saldırdığını belirtti.

Marwan, yeni Suriye yönetiminin "İsrail'in güvenliğini ya da başka bir ülkenin güvenliğini tehdit edecek hiçbir şeye karışmak istemediğini" de belirtti.

Culani'nin önceki açıklamalarının bir adım ötesine geçen Marwan, HTŞ'nin İsrail ile barışçıl ilişkiler kurmaya çalıştığını ve bunun için ABD'nin yardım etmesini istedi.

ABD’li bir yetkili, NPR'ye yaptığı açıklamada, ABD'nin HTŞ'nin mesajını İsrail'e ilettiğini belirtti.

Marwan, “Biz barış istiyoruz ve İsrail'e ya da herhangi birine karşı olmak istemiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün