Pera Müzesi, klasik müziğin güncel yorumcularını konuk ettiği Pera Klasikleri konserlerinde, 8 Şubat’ta Ludus Ensemble’ı ağırlıyor. Banu Selin Aşan, Eylül Umay Taş, Filip Kowalski ve Çağlayan Çetin’den oluşan topluluk, konserde Schubert’in eserlerinden oluşan bir seçkiyi seslendirecek.
Fado’nun güçlü sesi Cristina Branco CRR’de!
Portekiz’in geleneksel müziğini modern şiirlerle birleştirerek yeni bir boyut kazandıran Cristina Branco, 16 Şubat akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicilerle buluşuyor. Branco, zengin repertuvarıyla Fado’ya özgün bir yaklaşım sunarken, Portekiz müziğinin çağdaş tınılarını sahneye taşıyacak. Sanatçı, kariyeri boyunca Fado’nun geleneksel temasından sıyrılarak acı ve hüzün yerine hayata keyifle bakan şarkılara odaklandı.
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Zamansız Şiirleri’ İş Sanat’ta
Edebiyatımızın en güzel eserlerini müzikle buluşturan İş Sanat dinletileri, bu sezon yepyeni yapımları sanatseverlere sunmaya devam ediyor. Dinleyen sanatseverler, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın şiirleriyle 10 Şubat akşamı İş Sanat sahnesinde buluşuyor. Mavi, Maviydi Gök Yüzü başlıklı dinletide Tanpınar’ın şiirlerini Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek. Metnini Atilla Birkiye’nin hazırladığı, müzik direktörlüğünü Serdar Yalçın’ın, sahneye uyarlanmasını Mehmet Birkiye’nin üstlendiği dinletide şiirlere Şemsa İdil Ural (çello), Seda Subaşı (keman) ve Serdar Yalçın (piyano) eşlik edecek.
Her Yerde Ev Olma Arzusu
Sanatsal ifadesinde insan ve mekân arasında kurulan güçlü bağa odaklanan Özlem Yenigül’ün ilk kişisel sergisi, ‘Her Yerde Ev Olma Arzusu’, 2 Mart’a kadar Anna Laudel İstanbul’da izleyiciyle buluşuyor. Sergi, mekân, kişisel tarih ve bireyin yakın çevresindeki nesnelerle kurduğu ilişkiler üzerinden aidiyet kavramını ele alıyor. Sanatçı, “Nereye ait hissediyorum?” sorusunu merkeze alarak, mekân ve ev kavramlarını sorguluyor ve yanıtlarını ev yaşamında kullanılan geleneksel tekniklerde arıyor. Sergide, Yenigül’ün tufting ve punch dokuma teknikleriyle ürettiği duvar işleri ve daha birçok çalışması görülebilir.
Şeytanımız bol olsun!
Gökhan Tüfekçi’nin, nam-ı diğer Kara Gözüktü Kaptan, ‘Şeytanımız Bol Olsun’ isimli solo sergisi, MeshRu’da İstanbullu sanatseverlerle buluşmaya başladı. Tüfekçi, popüler ve arabesk kültüre ait kavramları biçimsel olarak minyatür sanatı ve sokak sanatı pratiğiyle yorumluyor. Eserlerinde, yaşadığımız coğrafyanın mitlerini, masallarını, geçmişin ve günümüzün halk söylencelerini kullanan sanatçı, bu hikâyelerden seçtiği kişi ve olayları yeni bir kurguyla bir araya getiriyor. Sergi, 16 Mart’a kadar izlenebilir.