Portakalın faydaları

Portakal içerdiği C vitamini sayesinde hücre hasarını engeller, kansere neden olan serbest radikallerle savaşır. Bağışıklık sistemini destekler ve mikroorganizmalara karşı korur. Yaşa bağlı maküler dejenerasyonu yavaşlatarak göz sağlığını destekler. Demir emilimini arttırarak anemiyi iyileştirmeye yardımcı olur. Kan basıncını düzenlemeye yardım eder.

Ceysi KAZADO Çocuk-Aile
12 Şubat 2025 Çarşamba

Portakallı fit kek tarifi

Malzemeler: 3 yumurta, 3 yemek kaşığı agave, bal, pekmez ya da hurma özü, yarım çay bardağı erimiş tereyağı ya da tahin, 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı tam buğday ya da yulaf unu, 2/3 çay bardağı bitter damla çikolata, yarım çay barağı dövülmüş kavruk fındık

Nasıl yapılır?

-Yumurta ve balı/agaveyi/pekmezi/hurma özünü iyice çırpın.

-Sonra portakal suyunu + kabuğunu + yağı ekleyip karıştırın.

-Kalan tüm kuru malzemeleri de koyup karıştırın.

-Yağlanmış kek kalıbına dökün.

-170 derecede 25dk pişirin.

Şubatta tüketilmesi gereken sebzeler: Kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, lahana, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, brüksel lahanası, pazı, havuç, şalgam, pancar, bal kabağı.

Şubatta tüketilmesi gereken meyveler: Mandalina, portakal, elma, armut, yerli muz, ayva, nar, kestane

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün