Karnabaharı tanıyalım

Karnabahar, turpgiller familyasının ait olan C vitamini, K vitamini ve folik asit açısından zengin kış sebzeleri arasında yer alır.

Ceysi KAZADO Çocuk-Aile
5 Mart 2025 Çarşamba

Karnabahar, düşük karbonhidratlı yapısı, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde kan şekeri kontrolünü sağlar, hücre büyümesini desteklen ve hamilelikte bebeğin gelişimi için gerekli olan folat için iyi bir kaynaktır. Bunun yanında diyet lifi içeriğinden dolayı da zayıflamak isteyenlere katkı sağlar. 

KARNABAHAR PİZZA

Malzemeler:

Hamuru için;

-1 kg karnabahar

-2 yumurta

-Kaşar peyniri

-Tuz

-Karabiber

-Kimyon

-Kekik

-Pul biber

Sos için;

-1,5 su bardağı domates püresi

-1 tatlı kaşığı zeytinyağı

-Kekik

-Tuz

Üzerine;

-Kaşar peyniri

-Domates

-Biber

-Zeytin

-Beyaz peynir

Nasıl yapılır?

-Karnabaharları güzelce yıkadıktan sonra rondodan geçiriyoruz.

-Üzerine yumurta, baharatlar ve kaşar peyniri ekleyip yoğuruyoruz.

-Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye döküp üzeri kızarana kadar 180 derecede pişiriyoruz.

-Bu arada domates sosunu zeytinyağı, kekik ve tuzla karıştırıp, birkaç dakika pişiriyoruz.

-Üzeri kızaran karnabahar hamurunu fırından çıkarıp, domates sosu üstüne yayıyoruz.

-Kaşar peyniri serpip, dilediğimiz şekilde süsleyip, fırına veriyoruz.

-Kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından kapatıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun…

Mart ayı sebzeleri: Kereviz, pancar, pırasa, karnabahar, ıspanak, enginar, kuşkonmaz, bakla, pazı ve havuç.

Mart ayı meyveleri: Portakal, elma, yerli muz ve limon

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün