Amsterdam'da İsrailli taraftarlara saldıranlara hapis cezası

Amsterdam mahkemesi, 7 Kasım´da Ajax ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi maçıyla ilgili yaşanan olaylara karışan dört kişiye hapis cezası verdi.

Dünya
20 Mart 2025 Perşembe

Mahkeme çarşamba günü verdiği kararda, Maccabi Tel Aviv taraftarını hedef alan sanıkların, saldırıları koordine etmek ve kışkırtmak için WhatsApp gruplarında bilgi paylaştığını ve doğrudan saldırılara katıldıklarını belirtti. Mahkeme olaylara karışan 4 kişiye hapis cezası verdi. Sanıklardan biri Holokost ile ilgili WhatsApp mesajları nedeniyle 12 hafta hapis cezasına çarptırıldı.

Mesajlarda, "Ölü bir Yahudi, yaşayan bir Yahudi’den iyidir" ve Anne Frank’ın resmini kullanarak "Gülme gazı zayıflar içindir, ben Zyklon B kullanırım" paylaşımları yer alıyordu.

Mahkeme mesajlarla ilgili yaptığı açıklamada, “İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilere yönelik zulüm, hâlâ bugün bile insanlık tarihindeki en şok edici olaylardan biridir. Eşi benzeri görülmemiş acılara yol açtı” ifadelerini kullandı.

Amsterdam Mahkemesi 24 Aralık’ta olaylara karışan beş kişiye daha ceza vermişti. Sanıklardan biri 6, biri 2,5 ikisi ise 1’er ay hapis cezası almış, diğer sanık ise, 100 saat kamu hizmeti cezasına çarptırılmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün