BAE, Habad hahamını öldürmekten 3 kişi ölüm cezasına çarptırdı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 2024 yılında Al Ain şehrinde ölü bulunan İsrail-Moldova vatandaşı Habad hahamı Tzvi Kogan cinayetinin faili 3 kişiyi idam cezasına mahkum etti.

Dünya
1 Nisan 2025 Salı

Moldova-İsrail vatandaşı olan Kogan geçen sonbaharda Habad-Lubavitch hareketinin bir temsilcisi olarak BAE'de çalışırken kaybolmuş ve günler sonra cesedi bulunmuştu

İsrail kaynakları, cinayetin İran tarafından planlandığını öne sürdü, ancak İran bu suçlamayı reddetti. BAE ise bu suçlamayı dile getirmedi, ancak Abu Dabi Federal Temyiz Mahkemesi, cinayetin "terör amacıyla" işlendiğine hükmetti. Reuters'e göre, cinayetle bağlantılı olarak mahkum edilen dördüncü kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayetle bağlantılı olarak tutuklanan üç Özbekistan vatandaşı Türkiye'de gözaltına alındıktan sonra BAE’ye iade edilmişti.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün