İran: “Nükleer bomba peşinde değiliz, gelin yatırım yapın”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, yaptığı açıklamada İran´ın nükleer bomba üretme amacında olmadığını kesin bir dille vurguladı.

Dünya
11 Nisan 2025 Cuma

Pezeşkiyan, İran’ın nükleer programının yalnızca barışçıl amaçlara hizmet ettiğini ve uluslararası denetim altında sürdürüldüğünü belirtti. İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in fetvasına dayanarak, nükleer silah üretme çabalarının hiçbir zaman olmadığını ve olmayacağını ifade etti.

Pezeşkiyan, "Biz nükleer bombaya sahip olmak istemiyoruz. Batı bunu 100 kez doğruladı. Lütfen bin kez tekrar kontrol edin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, İran’ın ekonomik olarak güçlenmesini istediğini ve Amerikan yatırımcıları İran’a yatırım yapmaya davet ettiğini belirtti. “Amerikan yatırımcılar: Gelin yatırım yapın” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, İran ile ABD arasında yapılması beklenen nükleer müzakerelerden önce geldi. Umman’da gerçekleşecek zirvede, İran Dışişleri Bakanı Abbas Araghchi ile ABD’nin Ortadoğu temsilcisi Steve Witkoff’un bir araya gelmesi planlanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün