Rusya Ligi ekibi Lokomotiv Kaliningrad´da forma giyen Filenin Sultanları´ndan Ebrar Karakurt geçen sezonki sayı rekorunu kırmaya hazırlanıyor.
Dinamo Ak-Bars 2-0 önde olduğu final serisinin üçüncü maçında aradığını bulamadı. Kaliningrad'ın 23-25 aldığı ilk setin ardından Ak-Bars ikinci sette 25-18, üçüncü sette ise 25-22 üstün gelerek maçta 2-1 öne geçti. Misafir ekibinin 20-25'lik setle karar setine taşıdığı maçta ev sahibi ekip hüsrana uğradı. Kaliningrad beşinci seti de 15-17 alarak sahadan 3-2 galip ayrıldı.
Kaliningrad kazandığı maçın ardından final serisine tutundu. Dinamo Ak-Bars'ın 2-1 önde olduğu seride üç maç kazanan ekip şampiyon olacak.
Lokomotiv Kaliningrad'ın galip geldiği maçın dikkat çeken ismi ise Ebrar Karakurt oldu. Karakurt maçta pasları ve sayılarıyla yıldızlaştı. Karakurt, maçta toplamda 37 sayı kaydetti. 85'ta 32 ile yüzde 38 hücum yüzdesi yakalayan milli voleybolcu 3 blok ve 2 de ace buldu. Karakurt; 10 hata, bir bloklanma ve bir servis hatası ile takımına toplamda 25 sayılık net katkı sağladı.