Medikal yenilikler pazarda yerini aldı

Nur ŞAUL BARAKAS Köşe Yazısı
17 Kasım 2021 Çarşamba

Tıbbı her gelişmeyi yakından izlediğimiz son yıllarda, sektördeki yatırımlar kadar yatırımcılar da katlanarak artıyor. Malum COVID’in herkesteki farklı etkileri ve çeşitli tedavi yöntemlerini deneme ihtiyaçları araştırma ve geliştirme alanına pozitif olarak etki ediyor. Doğru teşhisler ve iyileşme sürecindeki fiziksel destekler her türlü hastalığı daha hızlı atlatmaya yardımcı oluyor.

Tıbbi ekipmanları ve çeşitli tedavi yöntemlerinde en son teknolojilerin sergilendiği, sektörün en önemli fuarlarından biri olarak bilinen ‘Medica’ bu yıl 15-18 Kasım tarihleri arasında, Almanya’nın Düsseldorf kentinde, gerçekleşiyor. Tüm dünyada devam eden pandemiye karşı önlemleri göz önünde bulundurarak bu fuardaki yeniliklere fiziksel olarak katılamayanlar için ise alternatif bir çözüm düşünülmüş. Firmalarla sağlanacak uzaktan randevu sistemi ve stantları online ziyaret etme ve bilgilendirmeleri sayesinde birçok ilgili ve sektörün parçası olanlar bu fırsatı değerlendirecek.

Tıp alanında geliştirdikleri farklı teknoloji ve yeniliklerle dünyaya sesini duyuran İsrail, ulusal standı ile bu fuarda yer alıp bünyesinde kırk iki farklı firmayı misafir ediyor.

Medica Fuarı’nın, Türk ve İsrailli şirketler için önemli iş birliği fırsatlarına ev sahipliği yapacağı ve birçok ortaklığa imza atmayı hedeflediği belirtildi.  

Fuarda elektronik tıp ve laboratuvar teknikleri, teşhis sistemleri, ortopedi ve fizik tedavi teknikleri, tıbbi ekipmanlar, bilgi tekniği konuları en son yenilikleriyle hazır bulunuyor.

Tıp alanındaki yenilikler sadece yeni buluşlardan ibaret değil. Hastaların geçmişlerine ait bilgiler sağlık sektöründe özellikle araştırmacılar için büyük önem arz ediyor.

İsrail dijital sağlık endüstrisinin sağlık hizmeti sunumunu iyileştirmek amacıyla yenilikçi iletişim teknolojilerini kullanma konusunda 25 yılı aşkın bir geçmişe ve bilgi birikimini bulunduruyor. Elektronik tıbbı kayıtlar ve veri analitiğinin kullanımı hastanın geçmişine yönelik bilgilere ulaşmada ve tedavi şekli geliştirmede büyük kolaylık sağlıyor. Araştırmacılar ise nadir görünen hastalıklarda genetik verileri temel alarak olası ihtimaller üzerinde daha net bir şekilde ilerleyebiliyor ve sonuca ulaşmada maksimum doğruluk payına sahip oluyor.

Teknolojinin hız kesmeden yeni yöntemler aradığı bir dönemden geçiyoruz. Deneme yanılma yöntemleri, araştırmaların ciddi bir zaman alması bu alanda hizmet verenlerin özverisi ile bütünleşiyor. Bu yeniliklerden faydalanmak için ise biraz daha sabretmemiz gerektiğine inanıyorum.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün