Birinci dönemi geride bırakırken UÖMO öğrencileri ulusal ve uluslararası projelere katıldı, müzeler, sergiler gezdiler ve konserlere gittiler. Hafta sonları veli katılımlı çocuk-aile etkinlikleri düzenlendi. Bootcamp ve College Day, bayram etkinlikleri, konuşmacılar, yazarlarla söyleşiler, yarışmalar, paneller, İngilizce, İbranice, İspanyolca etkinlikler, sahne sunumları ile gündem oldukça yoğundu.
Sosyal Bilgiler ve Görsel Sanatlar derslerinin işbirliği ile gerçekleştirilen disiplinler arası çalışmada 5. sınıf öğrencileri, ‘Mesleklerin Cinsiyeti var mıdır?’ sorusuna cevap aradılar. Toplumsal cinsiyet ve meslekler arasındaki ilişkiye dair farklı fikirlerini resim yoluyla ifade ettiler.
İbranice dersi kapsamında öğrencilerin İbranice konuşma becerilerini pekiştirme amacıyla kurulan ‘Cafe Hebrew’ oldukça farklı ve yararlı bir deneyim oldu. İbranice görsellerle desteklenen, öğrenciler tarafından lezzetli ikramların servis edildiği ve aynı zamanda öğrencilerin İbranice çevirmenlik yaptığı bu kalıcı öğrenme modeli çalışmasına veliler de katıldılar.
Yarıyıl tatilinde ‘Oyun Cumhuriyeti' kitabını okuyacak olan ilkokul öğrencileri güzel bir sürpriz ile karşılaştılar. Atatürk ve Cumhuriyete dokunuşlar yapan, çocukların arkadaşlık ilişkilerini ele alan kitabın yazarı Lider Hepgenç ile tanıştılar.
İkinci sınıf öğrencileri, English Coffee Morning etkinliği için ailelerine sürpriz yaparak kahve kupaları hazırladı; birlikte şarkılar söylediler ve çalışmalarını sergilediler. Çocuklarını ziyarete gelen anne ve babalar da çocuklarının başarılı performanslarını izlemenin haklı gururunu yaşadı.
İlk yarıyılın bitimine kısa bir süre kala UÖMO’da ‘Güzel Şiir Okuma Yarışması’ düzenlendi. Şiirlerle kelimelerin gücünü ve büyülü dünyasını yaşarız. Çocuklar, şiir okuma yarışmasındaki ses tonları, vurguları ve beden dilleriyle duygu dolu keyifli anlar yaşattı. Katılımcılar, “Tadı damağımızda kaldı. İkinci dönem güzel şiirlerinizle sizi yine dinlemek istiyoruz” diyerek hayranlıklarını dile getirdi.
Münazara maçları her zamanki gibi çok çekişmeli geçti. Jüri üyeleri, güncel sunum teknikleri ve eleştirel bakış açısıyla fikirlerini sunan, ikna kabiliyetleri ile dikkat çeken takımlar arasından kazananı seçmekte oldukça zorlandı.
Tu Bişvat, toprağın suya doyup, ağaçların topraktan su almayı bıraktığı, kendi özsularından beslenmeye başladıkları, çiçek açıp, meyve vermeye hazırlandıkları zamanın başlangıcıdır. Öğrenciler, ‘Meyve Veren Ağaçlar Sergisi’ ile bu güzel bayramı taçlandırdı.
Ortaokul İngilizce Drama ekibi tüm dönem boyunca çalışarak ‘An Absolutely True Story’ adlı gösteriyi sınıf arkadaşlarına ve anne babalara sundular. Gösteride öğrenciler, etkileyici İngilizce becerilerini sergiledi; şarkı söyleyip dans ettiler ve seyircilere “Salondaki aile yadigârı vazoyu kırdığı için başı büyük belaya girecek kişi kim?” sorusunu sordurdular.