Kızılcık Şerbeti´nin Nilay´ı Cüneyd Efendi hayranı çıktı!

Zehra ÇENGİL Köşe Yazısı
17 Temmuz 2024 Çarşamba

Türk televizyonlarının altın değerindeki yapımları olan diziler tatile girince hepimiz bir boşluğa düştük, değil mi? Hadi itiraf edin!

Ekranın başında çayımızla, çekirdeğimizle bu hafta hangi aşkı ya da aklımızı başımızdan alacak ne tür bir kaosu izleyeceğiz diye neredeyse heyecandan tırnaklarımızı kemirir haldeydik.

Biraz sübjektif yaklaşacağım ama geçen sezonun flaş dizileri bana kalırsa, sosyal medyadan edindiğim izlenimleri de hesaba kattığımda Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar oldu. Gold Film ve kurucusu Faruk Turgut, bu sebepten gerçek bir tebriki hak ediyor.

Kızıl Goncalar dizisinde en çok seyir keyfi veren karakterlerde Cüneyd Efendi (Mert Yazıcıoğlu) ve Sadi Hüdayi (Erkan Avcı) ipi göğüslerken, Kızılcık Şerbeti’nde entrikalarıyla bizi hop oturtup hop kaldıran bir dolu değerli oyuncunun bulunduğu kadroda Nilay yani Feyza Civelek her hareketiyle spotların altında yer almayı başardı.

Kendisiyle uzun zamandır bir hukukumuz, dostluğumuz olduğundan ve bir dönem medya iletişim danışmanı olarak aynı ekipte yer aldığımızdan dolayı, onu tanımadan eleştiren ve torpil bahanesini her fırsatta önüne sunanlara karşı iki kelam edebilirim.

Feyza Civelek, 10 yaşından itibaren -annesi Melis Civelek’in Türkiye’nin en ses getiren projelerinin senaristliğini üstlenmesinden ötürü- setlerin tozunu yutmaya başlamış genç bir kadın… Adını Feriha Koydum’da halkımıza White Chocolate Mocha’yı tanıtan Lara’yı, belki günümüzün en güncel konularından hayvan haklarıyla ilgili ‘Hayvanlar da vardır’ pankartıyla yürürken taaa 12 sene öncesinden hatırlarsınız… Kavak Yelleri, Güllerin Savaşı, Bir Umut Yeter, Sol Yanım 29 yaşındaki Civelek’in kariyerine sığdırdığı işlerden sadece birkaçı..

Kızılcık Şerbeti’ndeki Nilay karakteri ise muhtemelen onun oyunculuktaki sıçrama tahtası. Nilay, ortalığı karıştırma konusundaki ustalığı ile, her birimizin çevremizden hiç yabancı olmadığı aşırı merak ve bazen patavatsızlık derecesinde dürüstlük dozunu, Mustafa’sına olan saf aşkıyla harmanlayan sansasyonel bir karakter.

Nilay’ın bu kadar parlamasını, sadece Kızılcık Şerbeti’nin de senaristi olan annesi Melis Civelek’in usta kalemine bağlayanların gencecik bir oyuncuya haksızlık ettiğini düşünüyorum.

Eğer rol üzerine oturmuyor olsaydı, hepimizin gözüne batacağını bilecek kadar dizilere aşinayız. Dünyalar güzeli kadın oyuncularımızın, ağlamayı bile beceremediklerini, bazı erkeklerin ise sadece kaslı vücutlarıyla süs bebeği gibi boy gösterdiklerini görmüyor değiliz.

Feyza Civelek, Nilay’a ruhunu katarak, hepimizi Euro 2024’te Türkiye’yi destekleyen taraftarlar gibi tek bir paydada birleştirip, Görkem’in Fizan’a dek uzanan yalanlarına karşı kendisini destekletmeyi ve tüm sırları ortaya çıkardığı sezon finalinde derin bir ‘Oh’ çektirmeyi başardı.

Sonuç olarak, bir ailede aynı sektörden iki kişi başarılı olamaz diye bir kanun var da biz mi bilmiyoruz? Sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına dek çalışan, sayfalarca senaryo ezberleyen, bunun yanında sosyal medyada sayısız linçe göğüs germeye çalışan hayatının baharında bir oyuncuyu eleştirirken lütfen biraz adil olalım.

“SEKTÖRÜN DİNAMİĞİNİ BİLMEYENLERİN YORUMLARINI KAFAMA TAKMAM”

Feyza’nın tüm bu debdebe içinde gerçekten nasıl olduğunu merak ettiğimden, sözü biraz da ona vermek istiyorum.

Kızılcık Şerbeti’nin kariyerinde çok sağlam bir yere sahip olduğunun farkında olan Civelek, “4-5 dizide yer aldım ancak Kızılcık Şerbeti Nilay karakteri ile bilinirliğim çok arttı. Karakterimi çok seviyorum ve hayatımda önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum” diyor.

Peki torpil iddiaları hakkında ne düşünüyor? Bu soruya da mesleğini sevmenin ve yaklaşık 20 yıldır setlerde olmanın verdiği bir olgunlukla “Annemin dizinin senaristi olması bir gerçek ama ekranın torpili olmaz. Ne senarist ne yapımcı ne yönetmen kötü oyuncuyu taşıyamaz. Herkesin fikrine saygılıyım ama sektör dinamikliğini bilmeyen kişilerden gelen yorumlara çok fazla kafayı takmam” cevabını veriyor.

Civelek, yeni sezonda da Nilay’ın aksiyon üzerine aksiyon yaşayacağını/ yaşatacağını ise “Nilay fırtınalar koparmaya meyilli bir karakter, asla boş durmaz” sözleriyle ifade ediyor.

MUSTAFA’MDAN SONRA İDEAL ERKEK

Feyza Civelek’in en bomba açıklamasını ise sona sakladım. Kendisi sıkı bir Kızıl Goncalar fanı çıktı. Ana akımdaki tüm dizileri daha başarılı olmak adına takip etmeye çalıştığını ama Kızıl Goncalar’ın yerinin apayrı olduğunu söyleyen Feyza Civelek, Cüneyd Efendi’nin hayranları arasındaymış. Civelek konuyu esprili bir dille özetliyor ve “Cüneyd Efendi’nin ağırbaşlı duruşuna, din-felsefe hakkındaki bilgilerine, derin diyaloglarına hayranım. Beni çok etkiliyor. Mustafa’mdan sonra ideal erkek diyebilirim” sözleriyle son noktayı koyuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün