Adalar Müzesinde belgesel gösterimi ve kitap tanıtımı

Belgesel fotoğrafçı, sinema yönetmeni ve yazar Alberto Modiano tarafından çekilen ve Heybeliada Ruhban Okulu´nun son mezunlarının anı ve tanıklıklarını içeren ´Ümit Tepesi´ başlıklı belgesel filmin gösterimi ile ´Heybeliada Ruhban Okulu´ kitabının tanıtım etkinliği 25 Ağustos Pazar günü Büyükada Adalar Müzesinde gerçekleşiyor.

Köşe Yazısı
21 Ağustos 2024 Çarşamba

2023’ün yaz aylarında Adalar Vakfı bünyesindeki Adalı Yayınları tarafından yayınlanan Heybeliada Ruhban Okulu kitabı, Alberto Modiano’nun çektiği fotoğraflardan oluşuyor. Modiano’yu bu eser için teşvik eden, Laki Vingas’ın önsözünü kaleme aldığı kitap, Heybeliada Ruhban Okulu mezunu, felsefe profesörü Konstantin Delikostas’ın yazısının yanı sıra Salih İnci’nin de okuldaki eğitim üzerine yazısını içeriyor.

Heybeliada Ruhban Okulu’nu konu eden film ise ‘Ümit Tepesi’ başlığını taşıyor. 2016 yılında belgesel fotoğraflarla başlayan öyküye daha sonra film yapma düşüncesi ile devam eden Modiano, filmin oluşum sürecinde Türkiye’den 14 kişi ile görüşürken, Atina’da bulunan HRO mezunlar derneğinin buluşmasında da 13 kişi ile daha görüşme yaparak filmi tamamladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün