Nasıl veda edilmez?

Zehra ÇENGİL Köşe Yazısı
23 Ekim 2024 Çarşamba

Avrupa Yakası, Yalan Dünya gibi dizilerin yanı sıra Aile Arasında gibi başarılı filmlere de imza atan Gülse Birsel, hafta sonu birçoğumuzu hayal kırıklığına uğratan bir mesaj yayınladı.

‘Kubilay’ karakteriyle rol aldığı Avrupa Yakası dizisinde milyonların sevgisini kazanan Vural Çelik’in vefatının ardından, Gülse Birsel’in cenazeye katılmayışı, iki eski dostun arasının bozuk olduğuna dair bazı söylentilere yol açmıştı fakat ülkenin yoğun gündemi arasında bu da bir su damlacığı gibi buhar olup gitmişti. Ta ki Birsel, pazar akşamı Instagram hesabından ‘Vural’a Vedam’ başlıklı akıllara ziyan bir veda notu paylaşana dek…

Bu vedada şöyle ifadeler yer alıyordu:

“Nevi şahsına münhasır biriydi. Setin çocuğu gibiydi. Herkese kendi kendine küser, nedenini bilmediğimiz konulara alınır, sonra barışmak için hediyeler isterdi.”

“Sette biraz da bizi güldürmek için oynadığı bir ‘Mağdur persona’sı vardı. Şenay Gürler'le bir kahve içmeye mi çıkıyoruz, ‘Yok ben garibanım zaten, bir kahve ısmarlamazsınız bu fakire, ben hangi parayla kahve içeceğim’ filan derken bu sefer abarttığını fark edip onu gülme tutardı.”

“Setin bu geleneksel şakasından, bu dinamikten zenginliğine rağmen hep mağdur hep ezik Gülenay’ı yazdım.”

Tabii kimse iş arkadaşıyla tek sebepten 16 yıl iletişimi kesmez. Ama sonraki yıllardaki hataları, yanlışları burada anlatmaya gerek de yok, yakışık da almaz.”

Böyle bir kibir, bu üsttencil bakış açısı hele hele vefat eden birinin ardından kin kusma- günah çıkarma seansı artık ne demeyi tercih ederseniz, Birsel’in gözümüzdeki imajını fena halde sarstı.

Son günlerde kendisinin ‘Beni Gözünüzde Büyütmeyin’ isimli kitabını okuyordum, aslında kitapta satır aralarında egosunun fazlasıyla yüksek bir insan olduğu anlaşılıyordu fakat komediyle harmanlandığında göze sempatik gelebiliyordu. Yalnız maalesef ki ölümün mizahı olmuyor.

Vural Çelik’in mezarından kalkıp sizi temize çekecek bir durumu yok, size cevap verecek hali de. Türk kültüründe vefat edenin arkasından adi bir suç işlemediği takdirde konuşmak yoktur, hatta cenazelerde helallik vermek için koskoca bir cemaat hazır bulunur.

Gülse Birsel, çok güzel yaldızlı mizahi olan dev bir aynaydı. Ama bu açıklama ile o aynanın sırları döküldü. Birsel’in kendi masumiyetini gösterme amaçlı yaptığı bu hareket, bana uzun yıllardır icra ettiğim mesleğimin en flaş başlıklarından birini hatırlattı: “Bu kez güldürmedi.”

 

YAPAY ZEKA: ATA DEMİRER

“Ata Demirer Gazinosu”, uzun zamandır medyadan dostlarımdan methini duyduğum ve herkesin övgüyle bahsettiği bir etkinlikti. Sezon boyunca Zorlu PSM’de izleyiciyle buluşacak olan gösteriyi nihayet geçen hafta izleme fırsatı buldum.

İtiraf etmeliyim ki bu kadar güleceğimi ben bile tahmin etmiyordum. Sahnede fazla kilolarından kurtulmuş, hafiflemiş ve seyirciyi de hafifletmeye yemin etmiş bir Ata Demirer vardı.

Yaklaşık 2,5 saat boyunca şarkılarıyla, anılarıyla ilgiyi kendinde tutmayı ustalıkla becerdi Demirer. Zaten daha sahneye çıktığı anda hiçbir şey söylemediği halde yüksek sesle kahkaha atan bir izleyiciye “Gazino zannedip içip geliyorlar” demesi gece hakkında ipucu almamızı sağlamıştı.

Ata Demirer’in en çok dalga geçtiği ve konuşmaktan keyif aldığı konular arasında formda fiziği bulunuyordu. Halktan ilginç tepkiler aldığını anlatan komedyen, bir teyzenin kendisine ‘G.tü göbeği erittin bakalım ne anlatacaksın?’ yorumunu yaptığını ve bu yüzden paniğe kapıldığını bile itiraf etti.

30 kiloya yakın verdiğini belirten Demirer “Araplar yüzünden kilo verdim, Cihangir’de taksi yok” diyerek taksi sorununa da gönderme yaptı.

Fatih Altaylı’dan, İlber Ortaylı’ya; Zeki Müren’den Bülent Ersoy’a bir dolu kişinin birebir taklidini yapan komedyen, hepsinin de başarıyla altından kalkarak kendisine “Yapay zeka benim galiba” yakıştırmasını yaptı.

Demirer, artık kendisiyle özdeşleşen Bozcaada için kendisini siyasi arenada görmek isteyenler olduğunu söyleyerek “Az kaldı Bozcaada’ya belediye başkanı olacaktım, ciddi teklifler aldım” dedi.

Çok sevdiğimiz Erdal Beşikçioğlu hem belediye başkanlığı yapıp hem de Behzat Ç.’de oynayabiliyorsa, Ata Demirer bir dahaki seçimlerde neden aday olmasın?

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün